Bingon & Svenskarna

Bingon har alltid, så länge som det nu funnits i Sverige, haft en speciell plats i svenskarnas hjärtan. Det brukar vara så att man antingen tycker att det är dödstråkigt, och då mest på grund av fördomar, eller så tycker man att det är ett fantastiskt spel och älskar det.

För många människor är bingon lite av ett ”guilty pleasure”, alltså något man tycker om men inte kan stå för riktigt. Detta beror mycket på den ”töntstämpel” som spelet fick i samband med TV-programmet Bingo Lotto som startade i början av 90-talet på TV4. Då tyckte man att det bara var pensionärer och folk i övre medelåldern som spelade för att de inte hade något bättre för sig en lördagskväll. Att programledaren var en klämkäck göteborgare utan dess like och att det mest var dansband som spelade i programmets barndom hjälpte också till att förstärka denna ”töntstämpel”.

Numera med hjälp av onlinebingon så håller töntstämpeln sakta men säkert på att tvättas bort helt och hållet. Alla vill spela onlinebingo, det är minst lika tufft som att spela poker på nätet numera bara det att bingon har en bredare målgrupp. De svenska sajterna med bingo blir fler och fler varje dag och omsätter miljonbelopp varje år. Även Bingo Lotto har flyttat in på nätet eftersom att man insett att det är där spelarna finns numera.