Chattspel

När man spelar bingo online så kan man som du säkert vet även chatta samtidigt som man spelar, det gör man i en chatt som ligger i direkt anslutning till spelet. Men det som gör det hela ännu mer spännande är att man kan spela så kallade chattspel i bingochatten, samtidigt som bingospelet pågår. Det finns flera olika varianter av chattspel men det dem har gemensamt är att dem är väldigt enkla och att dem alltid sköts av chattvärden som är anställd av bingosajten. En chattvärd ser dessutom till att allting går rätt till i chatten och att alla sköter sig och inte kränker någon annan, plus att dem skapar en trevlig stämning.

 

Det finns som sagt flera typer av chattspel när man spelar bingo online, vilket som kommer att spelas ser du i chatten då chattvärden alltid skriver ut det i början. Sedan får man anmäla sig till spelet fram tills att chattvärden säger att spelet är fullt. När man spelar chattspel är det väldigt viktigt att man skriver på rätt sätt för att bli förstådd och för att ens bidrag ska bli godkänt av chattvärden. Det är tillexempel viktigt att använda stora bokstäver och stjärnor när man skriver sitt bidrag till spelet i tävlingsnamnet. Här kommer ett exempel på hur det går till om chattvärden bestämt att spelet som ska spelas i chatten är Födelsedag;

 

Det börjar med att chattvärden skriver ordet *FÖDELSEDAG* på detta sätt, det är genom det man vet att det är just spelet födelsedag som ska spelas. Nu gäller det att anmäla sig till spelet om man vill vara med och det gör man i detta fall genom att skriva sitt födelsedatum i chatten på detta vis; ÅÅ MM DD. När spelet är fullt skriver chattvärden det i chatten och spelet börjar. För att vinna spelet födelsedag så måste just dina siffror dras i bingodragningen, om dem gör det så ska du så fort som möjligt skriva på följande sätt; *FÖDELSEDAG* ÅÅ MM DD i chatten. Blir du först och har skrivit ditt bidrag på ett korrekt sätt så vinner du tävlingen, det är självklart chattvärden som bestämmer vem som vunnit och annonserar det i chatten.

 

Nu kan det ju faktiskt vara så att två spelare har samma siffror i sitt födelsenummer och då får den ena av dem göra om ett av numren genom att byta plats på två siffror så att alla nummer blir unika. När man spelar 75-bollars bingo så får den som har högre siffror än 75 i sitt födelsenummer byta plats på dem två siffrorna, så om någon är född 85 blir det 58 istället.